Tokió 2020 – Köszönjük Késely Ajna gyönyörű olimpiai szereplés volt!

Késely Ajna összesítésben a 13. helyen végzett csütörtökön 800 méter gyorson, így nem jutott döntőbe a tokiói olimpia úszóversenyén.

 

 

 A Kőbánya SC 19 éves versenyzője egyéni legjobbjától (8:22.01) elmaradva, 8:26.20 perces idővel ért célba.
Késely a tokiói olimpián 1500 méter gyorson a 9., 400 méter gyorson pedig a 10. volt, valamint tagja volt a hetedik helyezett 4×200 méteres magyar női gyorsváltónak.

 

 

 “Nem volt túl sok idő kipihenni magam a délelőtti váltó után, talán egy órát tudtam az ágyban feküdni. Nem vagyok csalódott, a formámhoz képest jól úsztam. Ma elsősorban édesanyámért versenyeztem, aki óriási megméretés, egy 160 kilométeres futás előtt áll, másodsorban pedig az edzőmért, Turi Györgyért, aki valószínűleg utoljára fogta a stopperórát” – mondta Késely Ajna, akit kilenc éve karolt fel a trénere. – “Ha jól tudom, ez a kilencedik olimpiája, és már egyre nehezebben viselte a stresszt, megértem, ha pihenésre vágyik. Persze még nincs kimondva semmi, talán vállal egy évet még levezetésnek”.
Összességében úgy vélte, hogy csodálatos a tokiói olimpia, még ha a koronavírus-járvány miatt vannak is korlátozások, mert a lényeg mégiscsak az, hogy nem kellett 2024-ig várni az ötkarikás játékokra.