Drámai hosszabbításban búcsúztatta Svédországot az ukrán válogatott

Az ukrán válogatott hosszabbítás után 2-1-re legyőzte Glasgow-ban a svéd csapatot a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság utolsó nyolcaddöntőjében, kedden.

További információk a facebook oldalamon itt

 

 

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő:

Ukrajna-Svédország (2-1)hosszabbítás után
————————————–
Glasgow, Hampden Park, … néző, v.: Daniele Orsato (olasz)
gólszerzők: Zincsenko (27.), Dovbik (121.), illetve Forsberg (43.)
 sárga lap: Jarmolenko (79.), Dovbik (121.), illetve Kulusevski (69.), Forsberg (85.)
piros lap: Danielson (98.)

 Ukrajna:
    ——-
Buscsan – Karavajev, Zabarni, Krivcov, Matvijenko – Szidorcsuk (Bezus, 118.), Sztepanenko (Makarenko, 95.), Zincsenko – Jarmolenko (Dovbik, 106.), Jaremcsuk (Beszjegyin, 91.; Céhankov, 101.), Saparenko (Malinovszkij, 61.)

Svédország:
    ———-
Olsen – Lustig (Krafth, 83.), Lindelöf, Danielson, Augustinsson (Bengtsson, 83.) – S. Larsson (Claesson, 97.), Olsson (Helander, 101.), Ekdal, Forsberg – Kulusevski (Quaison, 97.), Isak (Berg, 97.)

I. félidő:
———
27. perc: Jarmolenko a 16-oson belül külsővel tette át a labdát a bal oldalra, az üresen lévő Zincsenko pedig nagy erővel lőtt a kapuba, Olsen csak belekapni tudott, hárítani nem (1-0).
43. perc: A kisebb sérülésből visszatérő Forsberg kapott labdát a 16-os előterében, 24 méterről rálőtte, a Zabarni lábán megpattanó labda pedig védhetetlenül vágódott a kapu jobb oldalába (1-1).

  Hosszabbítás, I. félidő:
    ———————–
 98. perc: Danielson talpalt rá Beszjegyin térdére, ezért videobírós visszajátszás után a játékvezető kiállította, a megsérült ukrán játékost pedig le kellett támogatni a pályáról.

  Hosszabbítás, II. félidő:
    ————————
 121. perc: Zincsenko bal oldali beívelése találta meg tökéletesen a csereként beállt Dovbikok, aki hat méterről fejjel megszerezte a továbbjutást érő találatot (2-1).

Tapogatózó kezdés után az ukránok az előzetes esélylatolgatások alapján némi meglepetésre, a játék képét tekintve viszont nem érdemtelenül szereztek vezetést történetük első kieséses szakaszban elért Eb-találatukkal. A több lehetőséget kidolgozó skandinávok még a szünet előtt egalizáltak a kontinensviadalon már négy találatnál járó Forsberg révén.
A fordulást követően a rendkívül sportszerű – az 50. percig mindössze 2-2 szabálytalanságot hozó – találkozón mindkét együttes kapufáig jutott, az ukránok egyszer, a svédek – Forsberg révén – kétszer is, ám a játékrészben gól nem született.
A ráadás első félidejében egy szabálytalanság nyomán emberelőnybe kerültek az ukránok, a sérülések sorozatát hozó hosszabbítás hosszabbításában pedig élni tudtak az eséllyel. Andrij Sevcsenko szövetségi kapitány csapata így tovább futja történelmi szereplését, és készülhet a negyeddöntőre, ahol szombaton az angol válogatott ellen lép pályára Rómában.