Dánia kiütéssel kezdte a kieséses szakaszt az EB-n Wales ellen. Dánia a nyolc között

A dán válogatott 4-0-ra legyőzte Wales együttesét a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság első nyolcaddöntőjében, szombaton Amszterdamban.

További információk a facebook oldalamon itt

 

 

A dánokra a negyeddöntőben a vasárnapi, budapesti Hollandia-Csehország találkozó továbbjutója vár.

 

 Eredmény, nyolcaddöntő:
Dánia-Wales (4-0)
——————–
Amszterdam, Johan Cruijff Arena, 14 645 néző, v.: Daniel Siebert (német)
   gólszerzők: Dolberg (27., 48.), Maehle (89.), Braithwaite (94.)
sárga lap: Rodon (26.), Moore (40.), Brooks (80.), Bale (93.)
  piros lap: H. Wilson (90.)

  Dánia:
    —–
Schmeichel – Christensen, Kjaer (Andersen, 77.), Vestergaard – Stryger (Boilesen, 77.), Höjbjerg, Delaney (Jensen, 60.), Maehle – Damsgaard (Nörgaard, 60.), Dolberg (Cornelius, 70.), Braithwaite

    Wales:
    —–
Ward – C. Roberts (N. Williams, 40.), Rodon, Mepham, B. Davies – Morrell (Wilson, 60.), Allen – James (Brooks, 78.), Ramsey, Bale – Moore (T. Roberts, 78.)

 I. félidő:
    ———
27. perc: Mikkel Damsgaard a bal oldalon játszotta ki a labdát a walesiek gyűrűjéből Kasper Dolberghez, aki kétszer megtolta, majd 19 méterről a kapu hosszú alsó sarkába csavart (1-0).

  II. félidő:
    ———-
48. perc: jobboldali centerezés után Neco Williams szabadított fel rosszul, pontosan Dolberghez, aki a váratlan lehetőséggel élve közelről megszerezte második gólját (2-0).
89. perc: Joakim Maehle teljesen üresen kapott labdát a tizenhatoson belül, áttette a jobb lábára, majd nagy erővel a rövid felső sarokba lőtt (3-0).
90. perc: Harry Wilson vágta fel hátulról az egy perccel korábban gólt szerző Maehlét, a játékvezető azonnal felmutatta a piros lapot.
94. perc: Martin Braithwaite a leshatáron kapott labdát, majd védőjét becsapva beállította a végeredményt (4-0). A találatot videobírós ellenőrzés után adta meg a játékvezető.

Az előző kontinenstornán meglepetésre elődöntős walesiek korai mezőnyfölénye után a dánok első kaput eltaláló lövésükkel előnybe kerültek az első játékrész derekán. A szünetig inkább a dánok akarata érvényesült, majd a második félidőt korai góllal indítva teljesen megfogták az egyre zavarodottabbnak tűnő ellenfelet. A hátralevő időben szinte alig veszélyeztetett a “megzuhant” walesi válogatott, így a hajrában előbb kapufáig jutott Dánia, majd két újabb gólt szerzett és magabiztosan biztosította helyét a negyeddöntőben.