Asztalitenisz Eb – Újabb magyarok a főtáblán

Bálint Bernadett egyesben, Lakatos Tamás pedig férfi párosban harcolta ki a főtáblára jutást szerdán délelőtt a varsói egyéni asztalitenisz Európa-bajnokságon.

További információk a facebook oldalamon itt

 

 Bálint egy négyfős selejtezőcsoportba kapott besorolást, így három meccset is játszania kellett, de “cserében” a második hely is egyenes ági továbbjutást ért. A magyar játékos kedden egy-egy győzelemmel és vereséggel nyitott, akárcsak utolsó ellenfele, az angol Charlotte Bardsley, akivel így szerdán ki-ki mérkőzést játszott, és simán nyert.
Hozzá hasonlóan a friss magyar bajnok Imre Leila is második lett a csoportjában, de mivel ez csak háromfős volt, neki később még játszania kell a legjobb 64 közé jutásért.
Lakatos Tamás a dán Tobias Rasmussennel indult férfi párosban, s egyelőre sikeresnek tűnik az együttműködés, mert a 32-es elitmezőnybe kerülésért rendezett párharcban könnyedén léptek túl norvég, lett ellenfelükön.
A főtáblás küzdelmek szerdán (ma) este kezdődnek. A döntőkre pénteken (vegyes páros) és vasárnap (férfi egyes és páros, női egyes és páros) kerül sor.
  

 Eredmények, selejtező (a viadal honlapja alapján):
  

  férfi páros (a főtáblára jutásért):
———————————–
Lakatos Tamás, Tobias Rasmussen (magyar, dán)-Eskil Lindholm, Olegs Kartuzovs (norvég, lett) 3-0 (3, 3, 7)
női egyes:
———-
  7-es csoport:

Ece Harac (török)-Imre Leila 3-2 (-7, -9, 5, 2, 8)
 19-es csoport:

Bálint Bernadett-    Charlotte Bardsley (angol) 3-0 (14, 11, 3)