Cselgáncs-vb – Pupp Réka küzdelmes győzelemmel a 32 között

Az 52 kilogrammos Pupp Réka megnyerte első mérkőzését, és bejutott a 32 közé hétfőn a budapesti Papp László Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

További információk a facebook oldalamon itt

 

A versenynap egyetlen magyarja az áprilisi, lisszaboni Európa-bajnokságon bronzérmes paksi versenyző volt, aki a 64 között a 31 éves Agata Perenccel csapott össze. A lengyel ellenfél hat érmet szerzett eddig Grand Prix- és Grand Slam-viadalokon, és ő nyerte eddigi egyetlen találkozójukat 2018-ban a taskenti GP-n.
A súlycsoport világranglistáján 18-adikként olimpiai kvótás helyen álló Pupp alaposan megküzdött riválisával, aki passzívabb volt nála, de stabilan állt a lábán. Az eredménytelen négy perc után jöhetett az első értékelt akcióig (aranypontig) tartó hosszabbítás, ebben Perenc földre vitte a 24 éves magyart, de videózás után sem ítélt vazaarit a bíró. A ráadásból 2:53 perc telt, el, amikor Pupp belső combdobást indított, majd a fenékre eső ellenfelet a hátára fordította, a mérkőzésvezető pedig vazaarit jelzett.
A világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa a 32 között az orosz Aleszja Kuznyecovával találkozik.
A vasárnapig tartó vb-n – amely a kvalifikációs sorozat utolsó és idei legfontosabb állomása – 131 ország mintegy 700 dzsúdósa verseng.

 

-MTI-