Férfi kézilabda NB I – Kettős győzelemmel és negyedszer bajnok a Szeged

A MOL-Pick Szeged nyerte a férfi kézilabda NB I-et, miután a döntő szombati visszavágóján 37-36-ra győzött a Telekom Veszprém otthonában.

További információk a facebook oldalamon itt

 

Az 1996, 2007 és 2018 után történetük negyedik bajnoki címét ünneplő szegediek (31-28)-ra nyerték meg hazai pályán a párharc szerdai, első meccsét, így (68-64)-es összesítéssel hódították el az aranyérmet.

 

  Eredmény, döntő, visszavágó:
Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged (36-37)
———————————————–

A vendégek keretéből Luka Stepancic, Nik Henigman, a hazaiaktól Vuko Borozan, Kent Robin Tönnesen, Manuel Strlek, Danyiil Siskarjov és Rasmus Lauge Schmidt hiányzott.
Eleinte felváltva vezettek a csapatok, majd 8-6-os veszprémi előnyt követően a szegediek remek védekezésükre alapozva hatos gólsorozatot produkáltak. David Davis vezetőedző időkérése után a címvédő kilábalt a hullámvölgyből, de fordítani nem tudott, mert ellenfele továbbra is taktikusan kézilabdázott, létszámfölényes támadójátékot alkalmazott és kézben tartotta az irányítást. A szünet előtt a vendégek egyik legjobbja, a beálló Bánhidi Bence piros lapot kapott, csapata pedig egy találattal vezetett a meccs felénél.
A Szeged egy 3-0-s szériával kezdte a második felvonást, és bár a házigazdák csakhamar visszazárkóztak, a vezetést továbbra sem tudták visszavenni, mert a védekezésük nem volt kellően hatékony. A várt izgalmak ezúttal elmaradtak, mert a vendégek végig kontrollálták a játékot, így a Veszprém hiába próbálkozott, csak az egyenlítésig jutott, fordítani nem tudott.
A kapusok közül a veszprémi Rodrigo Corrales 12, Vladimir Cupara kettő, a szegedi Mikler Roland öt, Mirko Alilovic két lövést védett.
A szegediek az 1993-as Magyar Kupa-döntő után második alkalommal nyertek meg egy párharcot kettős győzelemmel a Veszprém ellen.

 

  Az eddigi bajnokok:
    ——————
26-szor: Veszprém
15-ször: Bp. Honvéd
12-szer: Elektromos
9-szer: Újpest
5-ször: Bp. Spartacus
 4-szer: Tatabánya, Munkás TE, Szeged
 3-szor: Győr, Bp. Vörös Meteor, Csepel
 2-szer: VM Közért, MAFC, VII. ker. Levente Egylet, VAC
 1-szer: Dunaferr SE, Debreceni Dózsa, Bp. Vasas, Belvárosi TVK