Cselgáncs-vb – Csernoviczki könnyedén győzött, Mamira kiesett

Csernoviczki Éva könnyed győzelemmel kezdett, Mamira Luca viszont egy vereséggel búcsúzott a 48 kilogrammosok között a budapesti Papp László Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság vasárnapi nyitónapján.

További információk a facebook oldalamon itt

 

 Az olimpiai bronzérmes, tatabányai Csernoviczki a 64 között az Ázsia-bajnoki harmadik üzbég Gulnur Muratbajevával szállt szembe, aki kevés ellenállást tudott kifejteni a 34 éves magyar ellen. A küzdelem 2:32 perccel a rendes mérkőzésidő vége előtt fejeződött be, amikor a tíz éve vb-bronzérmes Csernoviczki oktatófilmbe illő válldobásra ippont kapott.
A kétszeres Európa-bajnok közönségkedvenc – aki 23-adikként olimpiai kvótás helyen áll a világranglistán – a 32 között az első kiemelt és világelső koszovói Distria Krasniqivel találkozik.
A nyitónap másik magyarja, az ifjúsági világbajnok Mamira Luca azután került be Toncs Péter női kapitány keretébe, hogy kiderült: a négyszeres vb-érmes Mészáros Anett gerincsérv miatt nem tud elindulni a 78 kilósok között. A mindössze 16 éves hazai dzsúdós balszerencsés sorsolást kapott, mivel első mérkőzésén az olimpiai és világbajnoki bronzérmes, mongolból kazahhá lett Otgontsetseg Galbadrakh várt rá. A csata bő két percig tartott, amikor a rutinos ellenfél egy hátsó gánccsal ippongyőzelmet aratott.
A jövő vasárnapig tartó vb-n – amely a kvalifikációs sorozat utolsó és idei legfontosabb állomása – 131 ország mintegy 700 dzsúdósa verseng.

-MTI-