A Tiszaújváros nyerte a triatlon vegyes váltó ob-t

A Tiszaújváros nyerte a triatlonosok Lengyeltótiban megrendezett vegyes váltó országos bajnokságát.

További információk a facebook oldalamon itt

 

 A győztes csapat – Putnóczki Dorka, Sinkó-Uribe Aurél, Bóna Kinga és Sinkó-Uribe Ábel összeállításban – 1:39:54 óra alatt teljesítette a távot, melynek során a váltó tagjaira fejenként 400 méter úszás, 8 kilométer kerékpározás, majd zárásként 2 km futás várt. A második helyen a budaörsiek, a harmadikon az újbudaiak végeztek.
Az első embereknél a válogatott Bragmayer Zsanett, aki kiváló formában versenyez tavasszal, és a tokiói részvételt illetően múlt héten biztosította helyét az olimpiai kvalifikációs rangsorban – melyet azonban hivatalosan majd csak két hét múlva erősít meg a nemzetközi szövetség -, a papírformának és az erőviszonyoknak megfelelően elsőként váltott, és a második ember, Anheuer Kristóf is meg tudta őrizni az újbudaiak első helyét. A harmadik tagoknál viszont Bóna Kinga révén a tiszaújvárosi váltó az élre tört, és a záró emberük, Sinkó-Uribe Ábel meg tudta őrizni a pozíciójukat. Az újbudai gárdát közben a budaörsiek is maguk mögé utasították.
Szegedi Attila, a magyar szövetség főtitkára az MTI-nek kiemelte: nagyszerű rendezés mellett jó hangulatú, színvonalas versenyt hozott a vegyes váltók küzdelme Lengyeltótiban. Hozzátette: az időjárás legalább abban a tekintetben kegyes volt velük, hogy csak a viadal végén kezdett el esni, így balesetmentesen tudták le a napot.

   Eredmények:

 

1. Tiszaújvárosi TK (Putnóczki Dorka, Sinkó-Uribe Aurél, Bóna Kinga, Sinkó-Uribe Ábel) 1:39:54 óra
2. Budaörsi TK (Bukovszki Tünde, Molnár Péter, Kovács Fruzsina, Soós Gergő) 1:40:20
3. Team Újbuda (Bragmayer Zsanett, Anheuer Kristóf, Sarcia Borbála, Wagner Tamás) 1:41:22