Női kézilabda NB I – Az FTC újabb nagy lépést tett a bajnoki cím felé

A Ferencváros újabb nagy lépést tett a bajnoki cím megszerzése felé, miután 29-27-re győzött Debrecenben a női kézilabda NB I szombati játéknapján.

 

További információk a facebook oldalamon itt

Eredmény:
DVSC Schaeffler – FTC-Rail Cargo Hungaria (27-29)
——————————————————-

 Az FTC számára volt nagyobb a meccs tétje, ugyanis május 5-én nagy meglepetésre 31-22-re legyőzte a címvédő Győrt az NB I rangadóján, ezzel lépéselőnybe került a bajnoki címért zajló csatában, pontegyenlőség esetén ugyanis az egymás elleni eredmények döntenek, ami a Ferencvárosnak kedvez, mert február elején “csak” 33-27-re kapott ki Győrben.
A debreceniek szerezték az első gólt, de a folytatásban pontosabban kézilabdáztak és némileg motiváltabbnak tűntek a fővárosiak, akik a német Emily Bölk vezérletével 9-4-re elléptek. Kudor Kitti vezetőedző időkérését követően felvette a játék ritmusát a DVSC, türelmesebben, taktikusabban játszott, hatékonyabban védekezett, és a szünetben már csak kétgólos hátrányban volt.
A fordulás után sem változott a kiváló lelátói hangulat és a játék képe: mindkét együttes remekül teljesített, a Debrecen a meccs kétharmadánál egyenlített, de Szucsánszki Zita irányításával a vendégek nem hagyták, hogy ellenfelük átvegye a vezetést. A 45. perc után látszott, hogy a Bajnokok Ligájában edződött Ferencváros jobban fogja bírni az iramot és a nagy tét miatti nyomást, Szucsánszki pályafutása legszebb napjait idézte,További információk a facebook oldalamon itt szinte minden lövést elvállalt, és nem hibázott. A DVSC tíz perc alatt csupán egyszer talált be, és ebben az időszakban a fővárosiak egy 5-1-es sorozattal eldöntötték a meccset, és nagy valószínűséggel a bajnoki címet is, hiszen a hátralévő két fordulóban az Alba Fehérvár és az MTK lesz az ellenfelük.
A mezőny legjobbja Szucsánszki volt, aki 11 lövésből tíz gólt szerzett, hazai oldalon Kovács Anna 16 kísérletből szintén tízszer talált be.
A Ferencváros 2011 óta sorozatban 11 alkalommal nyert bajnoki meccset a DVSC otthonában.

 

-MTI-