Férfi röplabda Európa-liga – Másodszor is nyertek a magyarok

A magyar férfi röplabda-válogatott 3-0-ra legyőzte Luxemburg csapatát szombaton az Európa-liga ezüst divíziójának második fordulójában, Amstettenben.

További információk a facebook oldalamon itt

 A pénteki első fordulóban a házigazda osztrákok ellen 0-2-ről fordító magyarok ezúttal jól kezdtek, és az első szettet Horváth Kristóf, valamint a csapatkapitány Szabó Alpár remeklésével könnyedén nyerték meg.
A második felvonás szorosabban alakult, de az első labdameneteket leszámítva ebben is végig Koch Róbert szövetségi kapitány tanítványainál volt az előny. A játszma végén ugyan ráijesztett a magyar csapatra a rivális, amely 22-18 és 24-21 után egy pontra zárkózott, de Horváth támadásával a magyarok megduplázták előnyüket.
A harmadik játszmában is Szabóék akarata érvényesült: a luxemburgiak folyamatosan futottak az eredmény után, egyszer sem vezettek a játékrészben, a magyar csapat pedig Dávid Csanád pontjával lezárta a mindössze 64 perces összecsapást.
A találkozó legeredményesebb játékosa a luxemburgi Mateja Gajin volt 14 ponttal, a magyar válogatottból Horváth és Pesti Marcell egyaránt 13-ig jutott.
Koch Róbert együttese vasárnap az Eb-résztvevő horvátok ellen zárja a csoportkör első felét, a négy válogatott csütörtöktől vasárnapig Luxemburgban is összecsap.
A csoportból az első helyezett jut biztosan a négyes döntőbe, illetve a két csoport jobbik második helyezettje. Ha a négyes tornát rendező Észak-Macedónia a másik négyesben az első kettő között zár, akkor a magyar csoportban is elég megszerezni a második helyet.

Eredmény, A csoport, 2. forduló, Amstetten:
Magyarország-Luxemburg (3-0)

 

-MTI-