Újabb öt évig Markovits László irányítja a Vasas SC-t

Újabb öt évre elnöknek választotta a klubot 2002 óta vezető Markovits Lászlót a Vasas Sport Club közgyűlése.

További információk a facebook oldalamon itt

 Az egyesület pénteki híradása szerint a régi-új elnök titkos szavazás mellett, egyhangú döntéssel lett ismét a Vasas vezetője. Markovits ellenjelölt nélkül indult az elnökválasztáson, új mandátuma 2026-ig szól.
Az elnökkel párhuzamosan a Vasas SC elnökségi tagjainak Ferjancsik Domonkost, Illés Antalt, Jákó Jánost, Kacsó Tibort, Sárecz Zsoltot, Süllős Gyulát és Tóth Gyulát választotta meg a közgyűlés.
Az újraválasztott Markovits először megköszönte a szakemberek és a sportolók kitartását a járványhelyzetben, majd kiemelte, hogy a nehézségek ellenére a Vasas SC pénzügyileg stabil tudott maradni, így nem kellett megszorításokat eszközölniük, ráadásul a csapatsportágaikhoz éppen ebben a nehéz időszakban csatlakoztak olyan szponzorok, akikre már nagyon régóta vártak.
Markovits kitért arra is, hogy a létesítményfejlesztések sem álltak le az elmúlt bő egy évben, a Folyondár utcában tavaly nyáron új edzőcsarnokot adtak át, hamarosan elkezdődik a Normafa Síház újjáépítése, és már folyik az előkészítés a Fáy utcai Vasas-város, valamint a Pasaréti és a Folyondár Sportcentrum fejlesztése kapcsán is.
A klub gazdálkodásával kapcsolatban az elnök elmondta, az anyaegyesület törekszik arra, hogy minél több saját bevételre tegyen szert, de a kormány kiemelt támogatása nélkül nem tudna a mostani színvonalon működni, amelyért mindenféleképpen köszönettel tartoznak. Jelenleg a teljes labdarúgást és a kosárlabdát, valamint a felnőtt jégkorongot működtetik önálló gazdasági társaságok, ezekkel nem kalkulálva az anyaegyesület jelenlegi éves költségvetése 3,5 milliárd forint, amelynek körülbelül felét teszik ki az állami támogatások.

-MTI-