Giro d’Italia – Nizzolo megtörte a rossz sorozatát, változatlan élcsoport

Giacomo Nizzolo nyerte a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny 13. szakaszát, Egan Bernal megőrizte első helyét, Valter Attila maradt a 12. összetettben.

További információk a facebook oldalamon itt

A Ravenna és Verona közötti teljesen sík, mindössze 200 méter szintkülönbséget tartalmazó etapon már a rajtnál kialakult a nap háromfős szökése, a mezőny pedig a mögötte és előtte álló kemény napokra való tekintettel nyugodt tempót választott a 198 kilométer teljesítéséhez.
A hajrában a Rómeó és Júlia című Shakespeare-tragédia helyszíneit érintő szakaszon – a veronai befutó előtt Mantovában is járt a mezőny – borítékolható volt a mezőnyhajrá, hét kilométerrel a cél előtt be is fogták a szökevényeket.
A hosszú célegyenesben fél kilométerrel a célvonal előtt váratlan támadást indított az olasz Edoardo Affini, ez szétzilálta a sprintvonatokat. A leggyorsabban és legjobban Nizzolo reagált, a Giro pontversenyében már kétszer diadalmaskodó Európa-bajnok az olasz körversenyen megszerzett 11 második hely után először ünnepelhetett. Affini második lett, harmadikként a háromszoros világbajnok szlovák Peter Sagan ért célba.
A rózsaszín trikós kolumbiai Egan Bernal és az összetett esélyesek a mezőnnyel értek célba, így az élcsoport nem változott, Valter Attila (Groupama-FDJ) az 57. helyen gurult át a célvonalon és maradt a 12.
Az egyperces hátránnyal betekerő Dina Márton (EOLO-Kometa) 114. az összetettben.

Szombaton a Cittadellából induló 205 kilométeres etapon a legendás emelkedőn, a Zoncolanon vár hegyi befutó a mezőnyre, amely összesen 3479,9 kilométert teker, amíg jövő vasárnap célba ér Milánóban.

-MTI-