EURO-2020 – Gazdag csatlakozott a kerethez, Costantino távozott

Gazdag Dániel csatlakozott szerdán a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra Telkiben készülő magyar válogatotthoz.

További információk a facebook oldalamon itt

A szövetség honlapjának beszámolója szerint ugyanakkor Giovanni Costantino – akit kedden kineveztek az MTK Budapest új vezetőedzőjének – távozott a nemzeti együttes stábjából. Rövid egyeztetést követően Marco Rossi szövetségi kapitány és eddigi pályaedzője közösen úgy határozott, hogy utóbbi elhagyja a telki edzőtábort, és teljes mértékben új feladatára koncentrál.
“Vezetőedzői munkát végezni hatalmas feladat, éppen ezért teljes embert kíván” – fogalmazott Marco Rossi. “Saját tapasztalatból tudom, hogy folyamatos munkával és figyelemmel jár a tisztség. Ezért úgy döntöttünk, hogy Giovanni ma elhagyja az edzőbábort. Neki is jobb, ha már most teljesen az új, nagy kihívást jelentő feladatára tud koncentrálni, a válogatott számára pedig elengedhetetlenül fontos, hogy minden stábtagunk száz százalékosan a munkájára összpontosítson ebben a rendkívül fontos időszakban. Giovanninak, aki részese volt a válogatottal eddig elért sikereinknek, köszönjük eddigi munkáját, és sok sikert kívánunk neki az MTK Budapest vezetőedzőjeként” – idézi az mlsz.hu a szakvezetőt.
A délutáni, szakadó esőben megtartott edzés levezénylésében Costantino már nem vett részt, Gazdag Dániel azonban, aki bő egy hete szerződött az MLS-ben szereplő Philadelphia Unionhoz, együtt edzett a csapattal, mivel amerikai vízuma még nem érkezett meg, így egyelőre nem utazott el új csapatához orvosi vizsgálatra.
Csütörtökön tovább bővül majd a keret, a két Törökországban játszó csapattag, Szalai Attila és Varga Kevin is megérkezik Telkibe.
A magyar válogatott az Európa-bajnokságon június 15-én a címvédő portugálokkal, négy nappal később a világbajnok franciákkal találkozik a Puskás Arénában, majd június 23-án a 2014-ben vb-aranyérmes németek ellen Münchenben zárja a
csoportkört.

 

-MTI-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.