Belgrádi tenisztorna – Jani pénteken folytatja, Babosék sem játszanak csütörtökön

Szinte a teljes csütörtöki programot elmosta az eső a 235 ezer dollár (70 millió forint) összdíjazású belgrádi női salakpályás tenisztornán.

További információk a facebook oldalamon itt

 A viadal honlapja szerint a magyarok közül a világranglistán 220. Jani Réka – aki a nyitókörben a cseh Tereza Martincovát (94.) búcsúztatta – két játszmát le tudott játszani az orosz Anna Kalinszkajával (111.) szemben úgy, hogy a mérkőzésüket még szerdán kezdték. Akkor Jani 2:0-s vezetésénél szakadt félbe a mérkőzés, amelynek csütörtöki folytatásában hét gém után már öt bréknél jártak a játékosok, 3:4-nél a 29 éves magyar ápolást kért a combjára. Ezután már csak egy játékot tudott hozni a nyitószettben, amelyet egy óra alatt elvesztett.
A folytatásban Jani türelmes játékkal 3:0-ra, majd 5:1-re elhúzott – közben Kalinszkaja dühében összetörte és eldobta az ütőjét -, majd kiegyenlített úgy, hogy a második felvonásban adogatóként csupán egy pontot vesztett.
Ezután újra csapadékosra fordult az időjárás a szerb fővárosban, a játékosok az öltözőbe vonultak, a pályákat pedig letakarták a szervezők, akik nem is tudtak több mérkőzést megrendezni és a teljes programot péntekre halasztották.
A tervek szerint ekkor lép pályára a párosversenyben második helyen kiemelt Babos Tímea, valamint az orosz Vera Zvonarjova is a negyedikként rangsorolt Aleksandra Krunic, Nina Stojanovic szerb kettős ellen.

<div id=”ntdBnrId_9751″ class=”netadsbnnrzns” style=”display: none;”></div>

 

-MTI-