Labdarúgó NB II – Csertői szerint a csapatmunka érdeme a Gyirmót feljutása

Csertői Aurél vezetőedző szerint a nagyon kemény, jól megtervezett csapatmunkának köszönhető, hogy a Gyirmót FC visszajutott a labdarúgó NB I-be.

További információk a facebook oldalamon itt

  A Gyirmót a másodosztály tabellájának ötödik helyén töltötte a téli szünetet, hátránya akkor öt pont volt a második helyezetthez képest. A csapat a tavaszi szezonban veretlen maradt, így a DVSC mögött, a Vasast megelőzve másodikként zárta az idényt.
A szakvezető hétfőn az M4 Sport Sporthíradójában felidézte, hogy január végén csupán az volt a céljuk, hogy tavasszal teljesítsenek jobban, mint az őszi szezonban, de extra teljesítménnyel sikerült kiharcolniuk a feljutást.
“Tisztában voltunk vele, hogy hátrányban vagyunk, ezért nincs hibázási lehetőségünk, de mindig csak a következő mérkőzésre összpontosítottunk, és vártuk, hogy az ellenfeleink hibázzanak. Ez megtörtént, úgyhogy csodálatos tavaszunk volt” – nyilatkozta.
A győriek annak tudatában léptek pályára vasárnap este az utolsó fordulóban, hogy amennyiben házigazdaként legyőzik a tartalékos Békéscsabát, a többi mérkőzés eredményétől függetlenül az élvonalba kerülnek. A 4-0-ra megnyert meccsről Csertői elmondta, hogy végig száz százalékot nyújtottak, mentálisan nagyon erősek voltak, és időnként jól is játszottak. Hozzáfűzte, játékosai nagyon higgadtak, nyugodtak voltak, a nagy tét nem látszott a teljesítményükön.
“Ez nem csoda kategória. Nagyon kemény, jól megtervezett csapatmunka érdeme a feljutás” – vélekedett Csertői, aki elismerte, sokáig tartott az ünneplés.
Meglátása szerint sok egyforma csapat volt az NB II-ben: a 16. helyen végzett Szentlőrinctől mindkétszer kikaptak, a DVSC-t viszont mindkétszer legyőzték, a Vasas ellen pedig négy pontot szereztek.
A háttérről a vezetőedző elmondta, csak a szakmai munkára kell koncentrálnia, minden adott a sikerhez, és egyrészt a jelenlegi keretet szeretnék együtt tartani, másrészt a mostani létszám miatt erősíteni is akarnak, tehát mindenképpen fognak igazolni.
A felkészülésük június 20-án kezdődik, az NB I következő idénye augusztus 2-án rajtol, és az edzőmérkőzéseik már le vannak kötve. A Gyirmót célkitűzéseiről Csertői elmondta, meg akarják őrizni élvonalbeli tagságukat. A csapat a 2016-17-es idényben szerepelt az NBI-ben.

-MTI-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.