Hosszú és Mihályvári az első két helyről várja a döntőt

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka és Mihályvári-Farkas Viktória révén 400 méter vegyesen magyar versenyző várhatja a két legjobb idővel a budapesti úszó Európa-bajnokság hétfő esti döntőjét

 

Az Eb nyitószámában, női 400 méter vegyesen a világcsúcstartó Hosszú magabiztosan (4:37.42) jutott tovább elsőként, míg a döntőben mellette úszhat Mihályvári-Farkas Viktória, az FTC 17 éves versenyzője, aki egyéni csúccsal (4:38.07), olimpiai A szinttel szerezte meg a második helyet.
Női 50 méter gyorson a búvárúszásban világklasszis, többszörös világ- és Európa-bajnok Senánszky Petra olimpiai B szinttel, 24.99 másodperces egyéni csúccsal jutott elődöntőbe és mivel ebben a számban nincs más szintes magyar úszó, így jelenleg ötkarikás indulónak tekinthető. Bohus Richárd 50 méter háton a 9. helyen, 25.08 másodperccel ment tovább.
Sebestyén Dalma 59.10 másodperces egyéni csúccsal, olimpiai B szintnek megfelelő idővel a 11. helyen jutott a 100 méter pillangó elődöntőjébe. Ugyan Hosszú Katinka rendelkezik A szinttel ebben a számban, de nem valószínű, hogy a háromszoros olimpiai bajnok tokói programjában szerepelni fog, így Sebestyén képviselhetné a magyar színeket.
A Verrasztó Evelyn, Senánszky Petra, Ugrai Panna, Gyurinovics Fanni (3:40.62 perc) összeállítású női-, illetve a Kozma Dominik, Holoda Péter, Szabó Szebasztián, Bohus Richárd (3:15.61 perc) alkotta férfi 4×100 méteres gyorsváltó is éppenhogy, nyolcadikként jutott a fináléba.
Férfi 400 méter gyorson és 100 méter mellen nem jutott tovább magyar versenyző, míg női 800 méter gyorson a 2018-as glasgów-i kontinensviadalon ezüstérmes Késely Ajna 8:35.71 perces idővel hatodikként került a keddi döntőbe.

További információk a facebook oldalamon itt

 

 

-MTI-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.