Öt mérkőzés után is veretlenek a magyarok

A már biztos Európa-bajnoki résztvevő magyar női röplabda-válogatott szombaton 3-0-ra legyőzte a dán csapatot a selejtezősorozat E csoportjának ötödik fordulójában a Ludovika Arénában.

További információk a facebook oldalamon itt

A kvalifikációban továbbra is veretlen magyarok vasárnap a második helyezett franciák ellen zárják a kvalifikációt, a tét az első hely lesz.
A szerb, horvát, román, bolgár közös rendezésű Eb augusztus 18-án kezdődik, a csoportok sorsolását jövő csütörtökön rendezik a finálénak otthon adó Belgrádban.

 Európa-bajnoki selejtező, nők, 5. forduló, E csoport, Ludovika Aréna: Magyarország-Dánia 3-0 (8, 18, 13)


A magyarok lengyel szövetségi kapitánya, Jakub Gluszak a nyeretlen dánok ellen azoknak a játékosoknak szavazott bizalmat, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak: az alapcsapatból mindenki pihent.
A házigazda az elején jó centerakciókkal alapozta meg végig eredményes támadójátékát, és mivel blokkban és mezőnyben is jobban teljesített riválisánál – ráadásul hatékonyabban is nyitott -, a felforgatott felállás ellenére is könnyedén, 17 perc alatt szettelőnybe került.
A második játszmára feljavultak a dánok, míg a hazaiak játékát a szép megoldások mellett több pontatlanság is jellemezte, így még 15-nél is egyenlő volt az állás. Ezt követően ritmust váltott a magyar válogatott, erre pedig nem volt válasza a dán csapatnak.
A harmadik felvonásban ismét az elsőben látott teljesítményét nyújtotta a vendéglátó, amely így folyamatosan növelte előnyét. A hazaiaktól Kiss Gréta és Vezsenyi Adrienn is eredményesen támadott, Bagyinka Fanni pedig remekül irányított, így egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben a magyar válogatott újabb sikere, amely végül Bagyinka ászával 65 perc alatt jött össze.
A mérkőzés legeredményesebb játékosa Kiss lett 14 ponttal.
“Megpróbáltunk mindannyian élni a kapott lehetőséggel, úgy gondolom, ez sikerült is. Most játszottunk először ebben a felállásban, nyilván még össze kell szokni, de azt gondolom, az látszott, hogy mindenki nagyon akarta a győzelmet” – értékelt az MTI-nek az Újpestben játszó Bagyinka.
Az MTK-ban szereplő feladóátló, Vezsenyi Adrienn kiemelte, már a mérkőzés előtt látta a tüzet mindenki szemében, mert bizonyítani szerettek volna a nézőknek, a szövetségi kapitánynak és önmaguknak is.
“Voltak olyan játékelemek, amikben ma nem éreztem olyan jónak magam, de összességében elégedett vagyok. A szezon elejétől kezdve készültem arra, hogy itt leszek a nemzeti csapatban, ezért dolgoztam, így nagyon boldog vagyok, hogy pályára léphettem ma” – fogalmazott a 13 pontig jutó Vezsenyi. A franciákkal szembeni, vasárnapi mérkőzésre előre tekintve kijelentette: mindenki tudja, miért vannak itt, szeretnének csoportelsőként zárni.

vasárnap játsszák:
Franciaország-Magyarország 16.00  

 

 

-MTI-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük