Női röplabda Eb-selejtező – Visszavágtak a franciák a magyaroknak de így is kint vagyunk az eb-n

Az Európa-bajnoki szereplését már korábban bebiztosító magyar női röplabda-válogatott vasárnap hatalmas csatában 3-2-re kikapott a francia csapattól a selejtezősorozat E csoportjának hatodik, utolsó fordulójában a Ludovika Arénában.

További információk a facebook oldalamon itt

    A magyaroknak öt győzelem után ez volt az első vereségük a selejtezőben, így a rosszabb pontarányukkal a franciák mögött másodikként végeztek a négyesben.
A szerb, horvát, román, bolgár közös rendezésű Eb augusztus 18-án kezdődik, a csoportok sorsolását jövő csütörtökön rendezik a finálénak otthon adó Belgrádban.

Európa-bajnoki selejtező, nők, 6. (utolsó) forduló, E csoport, Ludovika Aréna: Magyarország-Franciaország 2-3

 A magyarok lengyel szövetségi kapitánya, Jakub Gluszak a csoportdöntőn “vegyes” csapatot küldött a pályára, ugyanis a selejtezősorozat mérkőzéseinek többségén kezdők – Szakmáry Gréta, Pallag Ágnes, Gyimes Zsófia, Tóth Fruzsina – mellett ezúttal olyanok is helyet kaptak, akik eddig kevesebbet játszottak: Kiss Gréta, Bodovics Hanna és Bagyinka Fanni is a kezdőcsapat tagja volt.
Közülük éppen Kiss volt az, aki rendkívül ponterősen kezdett, a lelátón helyet foglaló mintegy 500 néző pedig annak tapsolhatott, hogy a magyarok 17-15-ig kiválóan játszva szinte végig vezettek. Ekkor sorozatban három francia pont következett, és bár még egyszer fordítani tudott a házigazda, Héléna Cazaute vezérletével a vendégeké lett a nyitó felvonás.
A második szettet a korábbinál több hibával kezdte a magyar válogatott, hol a támadások szálltak hosszúra vagy szélesre, hol a labdák megjátszásában mutatkozott némi meg nem értés a játékosok között. Ennek ellenére végig a hazai csapat irányított, a rontások mellé ugyanis – elsősorban Kiss és Szakmáry révén – rengeteg szép megoldás is társult, ami magabiztos egyenlítést eredményezett.
A harmadik játszma első harmada is szoros küzdelmet hozott, kétpontos magyar hátrányban Gluszak feladót cserélt: Bagyinkát Király-Tálas Zsuzsanna váltotta. Ennek ellenére 8-8 után végig a hazaiak futottak az eredmény után, és bár 23-19-es francia előnynél veszni látszottak a magyar remények, öt labdamenettel később mégis Kisséknek volt játszmalabdája. Ezt hárították a belga Émile Rousseaux irányította vendégek, de a maguk öt lehetősége közül egyet sem tudtak kihasználni, így óriási csata után a hazaiak kerültek szettelőnybe.
Lendületes játékkal kezdte a negyedik etapot a vendéglátó, de a franciák jó blokkmunkájuknak köszönhetően fordítottak és 13-9-re elhúztak. A folytatásban sem találta a fogást ellenfelén a magyar válogatott, amely így 117 perc játék után készülhetett a döntő szettre.
A rövidített felvonásban villámrajtot vettek Jakub Gluszak tanítványai, de hat egymás után szerzett pont után már a franciák vezettek kettővel. A térfélcsere után is a vendégek irányítottak, akik fiataljaik pályára küldése ellenére is megnyerték a 134 perces összecsapást.
A mérkőzés legeredményesebb játékosa Kiss volt 25 ponttal, a franciáknál Cazaute 24-ig jutott.

-MTI-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.