Kajak-kenu vk – Két újabb döntős magyar hajó

A vasárnap délelőtti középfutamokból újabb két magyar hajó biztosította a helyét a zárónapi döntőkben a szegedi kajak-kenu világkupán, az ugyanakkor kellemetlen meglepetés, hogy férfi K-4 500 méteren a két hazai egység közül egyiknek sem sikerült bejutnia a legjobbak mezőnyébe.

További információk a facebook oldalamon itt

 A nőknél C-2 200-onSeres Fanni és Horányi Dóra egy harmadik.K-4 500-on a Kőhalmi Emese, Biben Karina Klaudia, Bakó Olga, Csikós Zsóka összeállítású négyes pedig egy második hellyel lépett tovább, a férfiaknak viszont nem sikerült jól a délelőtti program.
C-1 500 méteren Kiss Balázs (4. hely) és Szőke Attila (5.) is lemaradt a fináléról, de ami még váratlanabb, hogy mindkét 500-as négyes elvérzett: a Balogh Gergely, Molnár Péter, Nádas Bence, Tótka Sándor (5.), valamint a Noé Zsombor, Dombvári Bence, Kós Benedek és Szendy Maximilian alkotta egységnek (8.) sem sikerült az első három között célba érnie a középfutamban, így nem csatázhatnak az érmekért.
    A még hátralévő 15 döntőből így 12-ben lesz magyar hajó.  
A vasárnap (ma) záruló világkupán 26 versenyszámban osztottak, illetve osztanak érmeket, 60 ország több mint 900 indulója között 45 versenyző képviseli a hazai színeket. A viadal a járványügyi intézkedések miatt nézők nélkül zajlik a Maty-éren.

    később:
döntők 11.33 és 14.30

-MTI-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük