Vizes Eb – Nyíltvízi úszás: Rasovszky Kristóf ötödik 10 kilométeren

Legjobb magyarként Rasovszky Kristóf ötödik helyen végzett a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében csütörtökön a budapesti vizes Európa-bajnokságon.
További információk a facebook oldalamon itt
Az olimpiai számot nagy fölénnyel nyerte az olasz Gregorio Paltrinieri, aki szerdán öt kilométeren sem talált legyőzőre. A második helyen, akárcsak a rövidebb távon, a francia Marc-Antoine Olivier ért célba, míg a harmadik a világbajnoki címvédő német Florian Wellbrock lett.
A szám másik két magyar indulója, Székelyi Dániel 11., Gálicz Péter pedig 17. helyen végzett.
A 2018-as, glasgów-i Eb-n ebben a számban az aranyról éppen csak lemaradó, a 2019-es világbajnokságon negyedik, ezáltal olimpiai induló Rasovszky ezúttal is sokáig haladt a mezőny elején, amelyet a táv négyötödéig Wellbrock vezetett. Ezer méterrel a cél előtt azonban a riói olimpián nagymedencében 1500 méteren aranyérmes Paltrinieri állt a mezőny élére és olyan iramot kezdett diktálni, melyre a többiek képtelenek voltak reagálni.
Az olasz klasszis sikerét így senki sem veszélyeztette, Rasovszkytól az utolsó kétszáz méteren szakadtak el a dobogósok, így a magyar versenyző végül ötödikként csapott célba.
Rasovszky szerdán 5 kilométeren negyedik volt.

-MTI-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.