Vizes Eb – Szinkronúszás: orosz győzelem a technikai csapatversenyben, a magyarok visszaléptek

A világbajnok orosz válogatott nyerte a szinkronúszók technikai csapatversenyét a budapesti vizes Európa-bajnokságon

A hét együttest felvonultató mezőnyben a favoritként fölényes győzelmet arató oroszok mögött az ukránok másodikként, a spanyolok harmadikként végeztek.
A magyar csapat Apáthy Anna, Barta Niké, Farkas Linda, Gács Boglárka, Götz Lilien, Hungler Szabina, Rényi Luca, Szabó Anna összeállításban indult volna, de végül visszalépett ettől a számtól. Az egyik legfontosabb tagnak számító Apáthy ugyanis kedden megbetegedett, és cserék ugyan a szakvezetés rendelkezésére állnak, mégis az a döntés született, hogy egy nappal a szám előtt már túl sok rizikó lett volna a váltásban, ezért inkább nem indulnak. A folytatásban viszont már bekapcsolódnak a magyarok is.
A csapatok technikai versenyében az együtteseknek 2:50 perc – plusz-mínusz 15 másodperc – áll rendelkezésükre, hogy bemutassák a kötelező elemeket tartalmazó gyakorlatukat, ezt követően a bírók három szempont – végrehajtás, hatás, elemek – alapján pontozzák őket.

    Eredmények,
    technikai csapatverseny, Európa-bajnok:
—————————————
Oroszország (Vlada Csigirjova, Marina Goljagykina, Veronyika Kalanyina, Szvetlana Kolisnyicsenko, Polina Komar, Szvetlana Romasina, Alja Surocskina, Marija Surocskina) 95,6705 pont
2. Ukrajna 92.3920
3. Spanyolország 89.7700

-MTI-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük