Nyíltvízi úszás: Rasovszky Kristóf végig vezetett de végül 4. lett 5 kilóméteren

 Rasovszky Kristóf címvédőként a negyedik helyen végzett a nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenyében a budapesti vizes Európa-bajnokságon.

A Lupa-tavon rendezett szerdai versenyen a szám világbajnoka 55:47.3 perces idővel csapott célba. A számot az olasz Gregorio Paltrinieri nyerte a francia Marc-Antoine Olivier és az olasz Dario Verani előtt.
A mezőny két másik magyar versenyzője, Betlehem Dávid a 12., Székelyi Dániel pedig a 17. helyen ért célba.
A verseny elején a mezőny három kiemelkedő egyénisége, Rasovszky, a 2019-es kvangdzsui világbajnokságon 10 kilométeren, valamint a leghosszabb medencés távon, 1500 méteres is győztes német Florian Wellbrock és a riói olimpián 1500 méteren aranyérmes Paltrinieri állt a mezőny élére.
Ebből a trióból Rasovszky váltott elsőnek tempót bő fél óra úszás után, így jó egy testhossznyi előnnyel vághatott neki a harmadik, egyben utolsó körnek. Nem sokkal később a 2017-es budapesti világbajnokság győztese, a francia Marc-Antoine Olivier is “megérkezett”.
Az élboly elképesztő csatát vívott az elsőségért, egyszerre hatan vették körbe Rasovszkyt, aki az utolsó pillanatokat már nem bírta és végül a negyedik lett.
“Jó verseny volt, ráadásul ezúttal mindenki ott volt az öt kilométeres mezőnyben is, aki számít. Éremért jöttem természetesen, de ez nem sikerült, az utolsó egyenesnél egy kicsit beragadtam. Azzal, hogy az élre álltam, nyugodtan tudtam menni, de így a többieknek csak követniük kellett a tempót, ez egy kettős dolog így. Ugyanakkor amit akartam, megcsináltam, a végén kicsit gyorsabbnak kell lenni” – mondta az M4 Sport kamerái előtt Rasovszky.

További információk itt

 

 

 

 

-MTI-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.