Ezüstérmes a női sakkcsapat a Mitropa Kupán

A magyar női sakkcsapat ezüstérmet nyert a 38. Mitropa Kupán.

További információk itt

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint a viadalt a svájci szövetség rendezte meg, tíz ország női- és férfi csapatai négy-négy táblán mérkőztek meg. A magyar nők – Terbe Julianna, Juhász Barbara, Gaál Zsóka, Terbe Zsuzsanna, Karácsonyi Kata és Juhász Judit – második helye mellett a férfiak hetedikként zártak.
A Mitropa Kupa évtizedek óta a közép-európai válogatottak hagyományos sakkversenye. A szervezők a jelenlegi járványos helyzetben az úgynevezett hibrid lebonyolítás mellett döntöttek: ez azt jelenti, hogy a mérkőzések online zajlottak, azonban egy-egy válogatott csapat játékosai egy közös térben, számítógépek előtt ülve sakkoztak, ellenőrzött körülmények között. A magyar válogatott Budapesten, a Magyar Sakkszövetség versenyterményben vívta a csatákat.
Papp Gábor női szövetségi kapitány szerint a csapat elképesztő teljesítményt produkált.
“A verseny előtt az erőviszonyokat felmérve a negyedik-ötödik helyezés tűnt reálisnak, de a csapat jóval erején felül teljesítve, parádés játékkal szerezte meg az ezüstérmet. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy végig bírták a feszültséget, a kritikus pillanatokban mindig valaki extrát tudott nyújtani. Külön öröm három ifjúsági versenyzőnk kiváló játéka, bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani a felnőtt válogatottban is” – tette hozzá.
A legutóbbi, két évvel ezelőtti Mitropa Kupán a magyar férfiak aranyérmet, a nők bronzot szereztek.

-MTI-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük