Vizes Eb – A LEN hálás a magyaroknak

Az Európai Úszó Szövetség (LEN) elnöke köszönetét fejezte ki a magyaroknak, hogy “ebben a különleges helyzetben” hétfőtől otthont adnak a vizes Európa-bajnokságnak.

“A LEN rendkívül hálás a magyar kormánynak a hihetetlen támogatásért, különösképpen Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki a sport igaz barátja. Egyúttal köszönet a Magyar Úszó Szövetségnek a legnagyobb eseményünk megszervezéséhez ebben a különleges helyzetben” – nyilatkozta a LEN elnöke, Paolo Barelli a szervezet felvezető közleményében.
A szinkronúszók, műugrók, nyíltvízi- és medencés úszók kontinensviadala hétfőn rajtol, és a koronavírus-járvány miatt buborékrendszerben rendezik meg az eseményt két helyszínen, a Duna Arénában és a Lupa-tavon. Az Eb-n rekordot jelentő 51 ország 1100 sportolója vesz részt.
Magyarországon rendezték 95 évvel az első kontinensivadalt is, az ország összesen ötször volt házigazda, négyszer Budapest, egyszer Debrecen révén, most először azonban fedett körülmények között versenyeznek majd Európa legjobbjai – leszámítva természetesen a nyíltvízi úszókat.
A kontinensviadal első hetében a szinkronúszók és a műugrók versenyeit rendezik a Duna Arénában, míg a nyíltvízi úszók küzdelmeit a Lupa-tavon bonyolítják le. A medencés úszók Európa-bajnokságára május 17-étől kerül sor.

-MTI-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük