Dobó Ek – Az olimpiai bajnok Pars Krisztián HATALMASAT dobott

Az olimpiai bajnok Pars Krisztián idei legjobb eredményét érte el kalapácsvetésben a Splitben zajló dobó Európa Kupa első, szombati versenynapján.

A magyar szövetség közösségi oldala szerint a horvátországi viadal korábbi hatszoros győztese 71,80 méterrel ezúttal a 13. helyen zárt. Rába Dániel szoros versenyben a kilencedik lett 72,42 méterrel.
“Nagyon látszik, hogy a technikám még nincs a helyén, a térdsérülésem miatt elment a mozgásom, ezt kell kijavítanom, és akkor a 76 méter körüli dobások is visszajöhetnek. Aminek örülök, hogy látom az okát, miért nem tudom eldobni oda a kalapácsot, ahova kellene. Jelenleg még nagyon nehéz ezt gyakorolnom, mert van mellette egy terheléses munka is, amit el kell végeznem” – idézi Pars Krisztiánt a magyar szövetség honlapja.
Hozzátette, számításai szerint három hét múlva érheti utol magát valamennyire. Pars június elején három versenyen – Göteborgban, Tatabányán és Glasgow-ban – szeretné biztosítani a helyét a tokiói csapatban.
Gerelyhajításban a magyar csúcstartó Rivasz-Tóth Norbert 75,12 méterrel szintén idei legjobbját érte el, és 12. lett. Az U23-as dobóatléták mezőnyében Járvás Máté idén először jutott 70 méter fölé (70,23) és nyolcadik lett.
“A mozgásom még nem volt százszázalékos, benne volt egy folyamat a nekifutásomban, ami még a sérülésemből fakad. Csak egy nagyon picin múlik, hogy a mozgásom visszajöjjön, és az majd méterekben is meg fog mutatkozni” – nyilatkozta Rivasz-Tóth.
Súlylökésben Tóth Balázs 17,80 méteres egyéni csúcsot dobott, amivel a B döntő nyolcadik helyét szerezte meg.
A nőknél a súlylökő Veiland Violetta 15,87 méterrel idei legjobb szabadtéri eredményét érte el, amivel harmadik helyen zárta a B döntőt, összesítésben ez a 14. pozíciót jelentette számára.
Az U23-as kalapácsvetőknél Németh Zsanett szintén a nyolcadik helyen zárt.
A dobóatléták számára a 2019-es dohai világbajnokság óta ez az első komolyabb nemzetközi esemény. Az olimpiai pontszerző versenyen 17 fős magyar csapat szerepel.

A magyarok vasárnapi programja:
Moravcsik Angéla, gerelyhajítás:  (10.00)
Huszák János és Szikszai Róbert, diszkoszvetés  (12.20) 
Beregszászi Renáta, U23-as súlylökés  (12.40)
Viszkeleti Villő, kalapácsvetés  (13.10)
Gyurátz Réka, kalapácsvetés  (15.25)
Kerekes Dóra, diszkoszvetés  (15.30)
Czeller Gábor, U23-as kalapácsvetés  (16.10)
Kovács László, U23-as súlylökés  (16.15)
Szilágyi Réka, gerelyhajítás  (18.00)

-MTI-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük