Birkózó olimpiai kvalifikáció – Kecskeméti Krisztián sem jutott tovább a selejtezőből

Kecskeméti Krisztián vereséget szenvedett első mérkőzésén szombaton a birkózók utolsó, szófiai olimpiai kvalifikációs versenyén, így eldőlt, hogy nem szerezhet tokiói kvótát.

A kötöttfogásúak 60 kilogrammos súlycsoportjának magyarja a selejtezőben 4-1-re kapott ki az észt Helary Maegisalutól.
Az első menetben a magyart intették passzivitásért, ezzel 1-0-ra vezetett az észt, aki aztán nem tudta őt parterhelyzetben megpörgetni, de felemelte Kecskemétit és újabb pontért kilépegetett vele a szőnyeg szélére.
A pihenőt követően az Európa-bajnoki ötödik Maegisalu kapott intést, de az ezért járó ponthoz nem tudott továbbit hozzátenni a magyar birkózó, mert nem jött össze neki a pörgetés. A hajrához közeledve Kecskeméti agilisan ment előre, egy akcióját azonban ellenfele megkontrázta, mögé került, így 4-1-re nyert.
Korábban a 130 kilós Varga Ádám is kikapott a nyolcaddöntőért vívott mérkőzésén.
A későbbiekben még Szőke Alex (97 kg) lép szőnyegre a magyarok közül.
Előzőleg sem a szabadfogásúaknál, sem a nőknél nem sikerült a már meglévőkhöz újabb kvótát szerezni. A szófiai viadalon a döntő ér olimpiai kvalifikációt.
Magyarország eddig öt kvótával rendelkezik a július 23-án rajtoló nyári játékokra. A nőknél Sastin Marianna (62 kg), kötöttfogásban Korpási Bálint (67 kg), Lőrincz Tamás (77 kg) és Lőrincz Viktor (87 kg), szabadfogásban pedig Muszukajev Iszmail (65 kg) harcolta ki korábban a tokiói szereplés lehetőségét.

-MTI-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük