Birkózó olimpiai kvalifikáció – Barka sima győzelemmel kezdett, Dénes kikapott

Felemásan indult magyar szempontból a nők pénteki versenye a birkózók utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén, Szófiában, Barka Emese ugyanis simán nyerte selejtezőmérkőzését, Dénes Mercédesz viszont kikapott.

Az 57 kilogrammban érdekelt Európa-bajnok és Európa Játékok-győztes Barka a 16 közé kerülésért a venezuelai Betzabeth Rebeca Sarco Colmenarez ellen lépett szőnyegre és könnyedén hozta a “kötelezőt”.
A dél-amerikai sportoló derekasan küzdött, a csepeli versenyző pedig nem kockáztatott feleslegesen, az első menetben egy-egy levitellel és kiléptetéssel megelégedett (3-0). Barka a második három percben is uralta a szőnyeget, de elsősorban arra figyelt, hogy riválisa ne tudja meglepni őt, majd a hajrában szépen kontrázta meg ellenfele indítását, mögé került és háromszor billentett (11-0), így technikai tussal győzött.
A nyolc közé jutásért a román színekben versenyző, orosz származású Kateryna Zhydachevskával találkozik.
Dénes Mercédesznek, aki az elmúlt évben rengeteg sérüléssel bajlódott, nagyon korán elszálltak a kvótás reményei a bolgár fővárosban. A török Zeynep Yetgil ellen egy percet sem töltött a szőnyegen, riválisa ugyanis gyorsan levitte és sorozatos akciók révén 10-0-s technikai tussal legyőzte őt.
Szófiában minden kategóriában csak két tokiói kvótát osztanak ki, azaz az olimpiai szereplés kivívásához döntőbe kell jutni.
A pénteki napon három magyar női birkózó szerepel. Közülük Németh Zsanett a nyolcaddöntőben kezd a 76 kilósok mezőnyében.

-MTI-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük