Tovább bővülő adatözönből válogathatnak az angol futball kedvelői

SONY DSC

Újabb adatszolgáltatásokat kínálnak az angol élvonal mérkőzései iránt érdeklődőknek a statisztikák szerint a világ legnézettebb labdarúgó-bajnokságának számító Premier League irányítói.

A csütörtöki bejelentés szerint a PL az Oracle-lel együttműködve bővíti újabb statisztikai mutatókkal az egyes meccsek elemzéseit, melyek mélyebb rálátást nyújtanak a pályán élőben zajló eseményekre.
  A megállapodás értelmében a 2021/22-es szezontól kezdődően fogják megosztani a játékosok teljesítményére vonatkozó adatokat és meccsstatisztikákat a sok százmilliós szurkolótáborral a globális közvetítés során és a Premier League közösségi csatornáin. Ily módon a meccsinformációk széles skálája válik majd azonnal elérhetővé a rajongók számára, akár otthonról nézik a mérkőzéseket, akár mobileszközeiken követik az eseményeket – áll a Premier League és az Oracle közös sajtóközleményében.
Új adat az úgynevezett átlagos felállás, amely nyomon követi az összes játékos helyzetét akkor is, amikor náluk van és amikor nincs náluk a labda. Az élő győzelem-valószínűségszámítás kiszámítja annak esélyét, hogy egy csapat győzelmet vagy döntetlent ér el, a mérkőzés hátralévő részének 100 ezer különféle szimulációjával. A négyévnyi meccsadatokon alapuló modell figyelembe veszi, hogy egy csapat hazai pályán vagy idegenben játszik, az aktuális gólszámot, a pályán lévő játékosokat, a piros lapokat és a meccs hátralévő idejét.
A gólesély figyelő pedig méri annak a valószínűségét, hogy a labdát birtokló csapat milyen valószínűséggel szerez gólt az elkövetkező 10 másodpercben. Az eredmények többezer múltbeli mérkőzés adatain és a labdabirtoklás utolsó öt lépésén alapulnak.

-MTI-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük