Hatalmas meglepetés birkózásban Kuramagomedov lemarad a kvótáról

Kuramagomedov Murad biztosan nem lesz ott a tokiói olimpián, miután a birkózók utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén, Szófiában rögtön az első meccsén veszített.

A dagesztáni származású, 74 kilogrammos szabadfogású sportoló márciusban, a budapesti európai kvalifikációs viadalon a negyeddöntőben nyerő helyzetből az utolsó másodpercekben veszített, s most ugyanezt a “bravúrt” mutatta be a bolgár fővárosban az észt Aimar Andruse ellen.
Kuramagomedov 5:52 percig uralta a meccset, az első menetben két kiléptetéssel 2-0-ás előnybe került, majd a második elején egy levitellel már 4-0-volt neki. A hátrányán az észt egy kivitellel (4-1) faragott ugyan az utolsó percre fordulva, ennek ellenére biztosnak tűnt a Tatabánya versenyzőjének sikere. Aztán a legvégén Andruse lábra támadott, Kuramagomedov pedig későn eszmélt, s nem csupán a dobást nem tudta elkerülni, hanem kifordulni sem volt ideje, így a hátán ért szőnyegre, ami négy pontot ért az észtnek, egyúttal Kuramagomedov 5-4-es vereségét jelentette.
Mivel a viadalon a kvótához döntőbe kell jutni, Kuramagomedov Murad utolsó esélye is elszállt a tokiói szereplésre.
 Vele ellentétben korábban Veréb István (86 kg) és Ligeti Dániel (125 kg) is negyeddöntőbe került, és még harcban van az olimpiai indulásért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük