Birkózó olimpiai kvalifikáció – Ligeti a hatalmas siker küszöbén az olimpiai kvóta megszerzésében

Ligeti Dániel nagyszerű teljesítménnyel megnyerte negyeddöntőjét, így bejutott az elődöntőbe és egy győzelemre került a tokiói kvótától a birkózók utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén, Szófiában-

125 kilósok között szereplő Ligeti negyeddöntős összecsapása Dilmuhamed Nurmuhamedov ellen.

A meccsen a üzbég kezdett lendületesebben, nagy erőkkel igyekezett fogást találni Ligetin, aki viszont remekül állt a lábán, majd amikor – még az első percben – riválisa a szőnyeg széle felé tolta energikusan, ő gyönyörűen fogott bele és szaltózta le Nurmuhamedovot (4-0).
A magyar nagyszerű dobása után az üzbég már nem volt annyira bátor, s a szünetig eseménytelenül teltek a másodpercek, a végén azonban jött a csattanó. Ligeti ugyanis kevesebb mint tíz másodperccel a szakasz zárása előtt jól fogott lábra, gyönyörűen hátára vágta riválisát (8-0), majd lent – egészen furcsa módon – a lábával megpörgette őt és 10-0-s technikai tussal győzött.
A Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes szombathelyi sportolónak a fináléért a lehető legnehezebb ellenféllel kell megküzdenie az orosz Szergej Kozirjov személyében, aki alig két hete technikai tussal győzte őt le az Eb elődöntőjében és lett második.

-MTI-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük